Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19562
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2065
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19562
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2065
Składniki
Wykonanie ciasta: Wiórki uprażyć na patelni na kolor złoto brązowy, ostudzić i odłożyć trzy czubate łyżki. Z białek ubić pianę ze szczyptą soli, żółtka zmiksować z trzema łyżkami ciepłej wody, a następnie dodawać stopniowo cukier i winiak. Ubijać tak długo, aż masa będzie miała konsystencję kremu. Wtedy dodać wymieszane obie mąki, wiórki kokosowe, roztopioną chłodną margarynę oraz ubitą pianę. Formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasto. Wykonanie masy: Morele umyć, wyjąć pestki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, wlać śmietankę, wsypać kaszę mannę i mąkę ziemniaczaną, połączyć z serem, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Na ciasto wyłożyć połowę masy serowej, poukładać morele i przykryć pozostałą częścią masy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. Upieczone gorące ciasto oprószyć cukrem pudrem a następnie wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO.