Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2999
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2999
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Wykonanie ciasta: Wiórki uprażyć na patelni na kolor złoto brązowy, ostudzić i odłożyć trzy czubate łyżki. Z białek ubić pianę ze szczyptą soli, żółtka zmiksować z trzema łyżkami ciepłej wody, a następnie dodawać stopniowo cukier i winiak. Ubijać tak długo, aż masa będzie miała konsystencję kremu. Wtedy dodać wymieszane obie mąki, wiórki kokosowe, roztopioną chłodną margarynę oraz ubitą pianę. Formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasto. Wykonanie masy: Morele umyć, wyjąć pestki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, wlać śmietankę, wsypać kaszę mannę i mąkę ziemniaczaną, połączyć z serem, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Na ciasto wyłożyć połowę masy serowej, poukładać morele i przykryć pozostałą częścią masy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. Upieczone gorące ciasto oprószyć cukrem pudrem a następnie wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO.