Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma plackami bezowymi. Przełożone kremem budyniowym i ciasteczkami Delicje. Ciasto z brzoskwiniami i oblane galaretką. Ciasto bardzo pyszne.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22615
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4720
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22615
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4720
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Składniki
beza-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Następnie dodawać po żółtku i ubić. Dodawać mielone orzechy, kokos i przesiany budyń z proszkiem. Ale już delikatnie mieszać łopatką. Podzielić na dwie blaszki 30x40, wyłożone papierem do pieczenia.Ja piekłam z termoobiegiem, dwie blaszki jednocześnie 30 min. w 160 *.Po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier.Jedną bezę włożyć z powrotem do blaszki, zabezpieczając wyżej boki.
masa-Sok z odsączonych brzoskwiń uzupełnić wodą do 3/4 l.(ja akurat tyle miałam bo został mi sok z innego ciasta, które też piekłam). Żółtka utrzeć z budyniami, cukrem i 1 szklanką soku. Resztę soku zagotować i ugotować na nim, budyń. Odstawić do przestygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Albo przykryć ściśle folią spożywczą i czekać aż wystygnie. Utrzeć miękkie masło, dodając po trochu budyniu.Masę podzielić na trzy części.1/3 masy posmarować bezę w blaszce.
Ciasteczka, przed ułożeniem, lekko maczać w przygotowanej kawie i układać na innej blaszce.(nasączeniem do góry,żeby nasiąkły).
Na krem układać już czekoladową stroną do góry.
Rozsmarować po ciastkach 1/3 masy.
Przykryć drugą bezą i posmarować resztą masy. Ułożyć pokrojone brzoskwinie w plasterkach.
Galaretki rozpuścić w przegotowanej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia.Zalać brzoskwinie w blaszce i schłodzić