Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma plackami bezowymi. Przełożone kremem budyniowym i ciasteczkami Delicje. Ciasto z brzoskwiniami i oblane galaretką. Ciasto bardzo pyszne.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Następnie dodawać po żółtku i ubić. Dodawać mielone orzechy, kokos i przesiany budyń z proszkiem. Ale już delikatnie mieszać łopatką. Podzielić na dwie blaszki 30x40, wyłożone papierem do pieczenia.Ja piekłam z termoobiegiem, dwie blaszki jednocześnie 30 min. w 160 *.Po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier.Jedną bezę włożyć z powrotem do blaszki, zabezpieczając wyżej boki.
masa-Sok z odsączonych brzoskwiń uzupełnić wodą do 3/4 l.(ja akurat tyle miałam bo został mi sok z innego ciasta, które też piekłam).
Żółtka utrzeć z budyniami, cukrem i 1 szklanką soku. Resztę soku zagotować i ugotować na nim, budyń. Odstawić do przestygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Albo przykryć ściśle folią spożywczą i czekać aż wystygnie. Utrzeć miękkie masło, dodając po trochu budyniu.Masę podzielić na trzy części.1/3 masy posmarować bezę w blaszce.
Ciasteczka, przed ułożeniem, lekko maczać w przygotowanej kawie i układać na innej blaszce.(nasączeniem do góry,żeby nasiąkły).
Na krem układać już czekoladową stroną do góry.
Rozsmarować po ciastkach 1/3 masy.
Przykryć drugą bezą i posmarować resztą masy.
Ułożyć pokrojone brzoskwinie w plasterkach.
Galaretki rozpuścić w przegotowanej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia.Zalać brzoskwinie w blaszce i schłodzić
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 31
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 113
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 29
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 31
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 113
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 29
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 41
Składniki
beza-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Następnie dodawać po żółtku i ubić. Dodawać mielone orzechy, kokos i przesiany budyń z proszkiem. Ale już delikatnie mieszać łopatką. Podzielić na dwie blaszki 30x40, wyłożone papierem do pieczenia.Ja piekłam z termoobiegiem, dwie blaszki jednocześnie 30 min. w 160 *.Po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier.Jedną bezę włożyć z powrotem do blaszki, zabezpieczając wyżej boki.
masa-Sok z odsączonych brzoskwiń uzupełnić wodą do 3/4 l.(ja akurat tyle miałam bo został mi sok z innego ciasta, które też piekłam). Żółtka utrzeć z budyniami, cukrem i 1 szklanką soku. Resztę soku zagotować i ugotować na nim, budyń. Odstawić do przestygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Albo przykryć ściśle folią spożywczą i czekać aż wystygnie. Utrzeć miękkie masło, dodając po trochu budyniu.Masę podzielić na trzy części.1/3 masy posmarować bezę w blaszce.
Ciasteczka, przed ułożeniem, lekko maczać w przygotowanej kawie i układać na innej blaszce.(nasączeniem do góry,żeby nasiąkły).
Na krem układać już czekoladową stroną do góry.
Rozsmarować po ciastkach 1/3 masy.
Przykryć drugą bezą i posmarować resztą masy. Ułożyć pokrojone brzoskwinie w plasterkach.
Galaretki rozpuścić w przegotowanej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia.Zalać brzoskwinie w blaszce i schłodzić
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 11
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 57