Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 36
Dodano: 30.03.2009
Odsłon: 64005
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z podanyc składników zagnieść ciasto i podzielić na pół. Upiec 2 placki na takich samych blachach (22x38 cm).
Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto. przykryć go ciastem.
Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3 godz. Wystudzić i wyłożyć połowę na wierzch ciasta. Rozsmarować i posypać orzechami. Drudą połowę zużyć dowolnie.
Ciasto włożyć w reklamówkę lub pojemnik plastikowy i zapomnieć o nim na przynajmniej 1 dzień.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

aniaagataa 09 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Czytałam przepis i całkiem sensowny muszę spróbować koniecznie4 Kto głosował? | Odpowiedz

Aga288xx 21 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
jest nie wyraznie napisany:(((0 Kto głosował? | Odpowiedz

agent007 04 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Można jeszcze pod kremem ciasto nasączyć ciasto alkoholem lub posmarować konfiturami :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

agent007 04 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Przepraszam zapomniałam napisać4 Kto głosował? | Odpowiedz

amela 01 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
A co to za biała masa?0 Kto głosował? | Odpowiedz

jola_sl 31 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Biała masa to pewnie krem robiony na kaszy mannie, bo do ciasta miododwego najczęściej dodaje się ten krem.1 Kto głosował? | Odpowiedz

milia34 31 marca 2009Zgłoś do usunięcia
a ta biała masa to masa budyniowa tak jak do karpatki,bo nie ma na nią przepisu,pozdrawiam:)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 31 marca 2009Zgłoś do usunięcia
a gdzie przepis na tę białą masę ze zdjęcia- bez przesady ????0 Kto głosował? | Odpowiedz