Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest bardzo pyszne i lepiej kupić gotowe mleko skondensowane czyli mase krówkową :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2593
Składniki
Z podanyc składników zagnieść ciasto i podzielić na pół. Upiec 2 placki na takich samych blachach (22x38 cm).
Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto. przykryć go ciastem.
Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3 godz. Wystudzić i wyłożyć połowę na wierzch ciasta. Rozsmarować i posypać orzechami. Drudą połowę zużyć dowolnie.
Ciasto włożyć w reklamówkę lub pojemnik plastikowy i zapomnieć o nim na przynajmniej 1 dzień.