Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto krówkowe ze słonecznikiem

Ciasto krówkowe ze słonecznikiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 650

Dodano:

Odsłon: 10994

No co tu mówić - trzeba spróbować....

Składniki

  • masło 15 dag do masy przesmażanej
  • mleko 2 łyżki
  • cukier puder 10 dag
  • słonecznik łuskany 30 dag
  • biszkopt jasny lub ciemny
  • masa krówkowa 1 szt.
  • masło 1,5 kostki do masy ucieranej
  • herbatniki 2 małe opakowania
  • wódka do moczenia herbatników
  • polewa czekoladowa dowolna
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło (15 dag) wraz z mlekiem, cukrem pudrem i słonecznikiem na patelni lekko przesmażyć. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i zapiec na złoty kolor ( ok.10 min. w 180 stopniach), gdy wystygnie pokruszyć.

  2. Upiec biszkopt ciemny lub jasny (nie podaję przepisu, bo każdy ma swój ulubiony a jak nie to w internecie jest wybór.) U mnie ciemny.

  3. Krem: utrzeć 1,5 kostki masła na puszystą masę i powoli dodawać masę krówkową. Na końcu dodać pokruszony słonecznik.

  4. Na biszkopt wykładamy masę z pokruszonym słonecznikiem, na to herbatniki moczone w wódce. Polać polewą czekoladową. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń