Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co tu mówić - trzeba spróbować....
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Masło (15 dag) wraz z mlekiem, cukrem pudrem i słonecznikiem na patelni lekko przesmażyć. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i zapiec na złoty kolor ( ok.10 min. w 180 stopniach), gdy wystygnie pokruszyć.
Upiec biszkopt ciemny lub jasny (nie podaję przepisu, bo każdy ma swój ulubiony a jak nie to w internecie jest wybór.) U mnie ciemny.
Krem: utrzeć 1,5 kostki masła na puszystą masę i powoli dodawać masę krówkową. Na końcu dodać pokruszony słonecznik.
Na biszkopt wykładamy masę z pokruszonym słonecznikiem, na to herbatniki moczone w wódce. Polać polewą czekoladową. Smacznego!