Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kruche ciasto i wszystko co z nim związane :). Uwielbiam mazurki, kruche babeczki. ciasteczka. Ciasto z tego przepisu używam właśnie do powyższych ciast. Jest idealne, kruchutkie i przepyszne :)
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 138
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 144
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 536
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4984
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 138
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 144
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 536
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4984
Składniki
Do przesianej mąki dodać posiekane zimne masło, żółtka, śmietanę i cukier puder. Wszystko szybko zagniatamy i na minimum godzinę wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto można piec. Temperatura pieczenia ok 190 stopni. Czas ok 20 minut.