Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kruche ciasto i wszystko co z nim związane :). Uwielbiam mazurki, kruche babeczki. ciasteczka. Ciasto z tego przepisu używam właśnie do powyższych ciast. Jest idealne, kruchutkie i przepyszne :)
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 71
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 593
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 500
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 71
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 593
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 500
Składniki
Do przesianej mąki dodać posiekane zimne masło, żółtka, śmietanę i cukier puder. Wszystko szybko zagniatamy i na minimum godzinę wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto można piec. Temperatura pieczenia ok 190 stopni. Czas ok 20 minut.