Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kruche - najlepsze

Ciasto kruche - najlepsze

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 585

Dodano:

Odsłon: 4928

Uwielbiam kruche ciasto i wszystko co z nim związane :). Uwielbiam mazurki, kruche babeczki. ciasteczka. Ciasto z tego przepisu używam właśnie do powyższych ciast. Jest idealne, kruchutkie i przepyszne :)

Składniki

  • 350 g mąki krupczatki
  • 100 g cukru pudru
  • 200 g zimnego masła ( koniecznie minimum 82%)
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2 żółtka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do przesianej mąki dodać posiekane zimne masło, żółtka, śmietanę i cukier puder. Wszystko szybko zagniatamy i na minimum godzinę wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto można piec. Temperatura pieczenia ok 190 stopni. Czas ok 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń