Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pyszne kruche ciasto z kokosem i powidłami. Przepis godny polecania. Jego zaletą jest smak i szybki sposób przygotowania.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34631
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 891
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 177
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3828
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34631
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 891
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 177
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3828
Składniki
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą, wyrabiamy. Dzielimy na dwie części ( 2/3 większa i mniejszą 1/3 wkładamy do zamrażalnika. Większą część ciasta rozwałkowujemy na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W małym garnku podgrzewamy śmietanę z kokosem i 6 łyżkami cukru. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Do ubitych białek dodajemy po łyżce masy kokosowej. Ciasto smarujemy powidłami, wykładamy masę kokosową. Na wierzch ścieramy zmrożone ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok, 50 min.