Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto,które mozna równiez zrobic z innymi owocami jak agrest,wisnie czy sliwki.Zapraszam na filmik w który jest wszystko dokladnie powiedziane.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji!Dziekuje!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Składniki
Do misy mikseralub na stolnice przesiewamy make z proszke do pieczenia.Dodajemy maslo,siekamy lub mieszamy w mikserze dodajac po jednym zóltku ,cukier i smietane.Wszystkie skladniki laczymy.Jezeli ciasto bedzie za kruche mozna dodac jeszcze lyzke lub 2 smietany.
Ciasto przegniesc ,1/5 ciasta dajemy do woreczka lub foli spozywczej i dajemy do lodówki-to bedzie na kruszonke.Reszte ciasta rozwalkowac lub rozprowadzic w formie wylozonej papierem do pieczenia.Forme wkladamy do lodówki.
W tym czasie umyty rabarbar ,odcinamy listki i koncówke ,kroimy w kostke.Mlodego rabarbaru nie obieramy.Zasypujemy 2 lyzkami cukru i odstawiamy na bok.
Do czystej i suchej miski dajemy bialka z szczypta soli i ubijamy na sztywno dodajac powoli cukier.Nastepnie dodajemy 2 budynie i za pomoca szpatulki delikatnie laczymy z bialkiem.
Na ciasto wykladamy rabarbar,dajemy pianke bezowa i na góre kruszonke.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez ok.50 min. Po wystygnieciu posypujemy cukrem pudrem!SMACZNEGO!