Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26197
Dodano: 01.08.2020
Odsłon: 368
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą część ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy, wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Na tak przygotowane dno formy układamy pokrojony w 2-3 centymetrowe kawałki rabarbar (wcześniej rabarbar mieszamy z cukrem waniliowym 16 g). Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy kisiel wymieszany z cukrem. Ubitą pianę równo wykładamy na wierzch rabarbaru. Wierzch ciasta posypujemy kawałkami pozostałego ciasta, ścierając go przez wielkie oczka. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy i ostudzone możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 03 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda:)1 Kto głosował? | Odpowiedz