Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z masą kisielową z wiśniami. Ciasto z beza i kruszonką. Ciasto bardzo kruche, winne i pyszne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5454
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5454
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5494
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z żółtkami, cukrem i śmietana. Przesiać mąkę z proszkiem, na niskich obrotach miksera zmiksować. Podzielić na pół, lecz trochę większą część zagnieść a tą mniejszą zostawić nie kruszonkę.Tą zagniecioną częścią wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
Podpiec ok.20 min.w 175*C.i trochę ostudzić.
masa z wiśniami-Zagotować wodę z cukrem i wiśniami. Suche kisiele rozmieszać z 1 szklanką wody i ugotować kisiel z wiśniami. Ostudzić do letniego i wyłożyć na podpieczonym cieście.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem po trochu dodawanym cukrem.Przesiewać budyń i delikatnie mieszać, dolewając też olej. Wyłożyć i rozsmarować na masie.
kruszonka-Rozsypać pozostawione ciasto.
Piec ok.50 min. w 175*C.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.