Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w wykonaniu, zawsze się udaje.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2618
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106103
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2050
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5932
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2618
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106103
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2050
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5932
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie części, jedną część większą. Włożyć na godzinę do zamrażalnika. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Większą część ciasta zetrzeć na blachę na tarce o dużych oczkach. Śliwki umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki i ułożyć na cieście.
Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec ubijania dodać kisiel i wymieszać. Pianę wyłożyć na śliwki.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce i wyłożyć na pianę.
Piec w temperaturze 160 stopni około godziny aż ciasto odskoczy od blachy lub do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.