Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ze śliwkami. Piekłam na dużej blaszce 25x36cm. Można upiec na mniejszej wtedy bedzie wyższe
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 85
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 136
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 150
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 85
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 136
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 150
Składniki
Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto; jeżeli jest zbyt suche możemy dodać odrobinę wody więcej. Rozwałkowujemy ciasto i przekładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Składniki masy śmietankowej dokładnie ze sobą łączymy.
Śliwki przekrawamy na pół i kroimy w paski, rozkładając je na cieście. Następnie delikatnie wylewamy na ciasto masę śmietankową.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy około 40-45 minut