Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu ciasto z orzechową masą lekką i jabłkami słodziutkimi! Polecam do kawki i herbatki! Stare przepisy to przeważnie takie przełożone jabłkami i z kruchym ciastem!
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 179
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 465
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2956
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 116
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 179
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 465
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2956
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 116
Składniki
Ciasto: Z mąki, żółtek, margaryny, cukru pudru, proszku i amoniaku zarabiamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie części i pieczemy w 170 stopniach placki na formie 25/36 do 25 minut.
Masa z jabłkami: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy na małym ogniu. Wsypujemy galaretki i dodajemy cukier do smaku.
Masa orzechowa: Mleko gotujemy i zalewamy nim orzechy. Masło ucieramy z cukrem i łączymy z chłodnymi orzechami. Przełożenie: Ciasto- masa z jabłkami- ciasto- masa orzechowa- ciasto- polewa