Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezmiernie miękkie, kruche i delikatne. Jest to biszkopt na mące kukurydzianej z dodatkiem cynamonu. Jabłka dodają trochę wilgoci, orzechy chrupkości. Gorąco polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15986
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15986
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Całe jajka utrzeć z oboma rodzajami cukru do białości. Nie dodajemy proszku więc tę czynność trzeba zrobić dokładnie. Potem mąkę delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Prostokątną blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką kukurydzianą. Wyłożyć ciasto do blaszki. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na 8 części. Ciasto posypać kakaem, cząstki jabłek rozłożyć wzdłuż blaszki i docisnąć. Wierz posypać lekko posiekanymi orzechami. Ciasto piec ok. 30 minut w 160-180 C.