Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezmiernie miękkie, kruche i delikatne. Jest to biszkopt na mące kukurydzianej z dodatkiem cynamonu. Jabłka dodają trochę wilgoci, orzechy chrupkości. Gorąco polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1606
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1372
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1416
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1443
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1606
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1372
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1416
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1443
Składniki
Całe jajka utrzeć z oboma rodzajami cukru do białości. Nie dodajemy proszku więc tę czynność trzeba zrobić dokładnie. Potem mąkę delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Prostokątną blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką kukurydzianą. Wyłożyć ciasto do blaszki. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na 8 części. Ciasto posypać kakaem, cząstki jabłek rozłożyć wzdłuż blaszki i docisnąć. Wierz posypać lekko posiekanymi orzechami. Ciasto piec ok. 30 minut w 160-180 C.