Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113036
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 749
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113036
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 749
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Składniki
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać aż piana będzie szklista. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Kajzerki namoczyć w szklance mleka. Gdy dobrze namoknie rozdrobnić widelcem i dodać wiórki kokosowe. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masę kokosowo białkową i ugotować gęstą masę. Wystudzić.
Kostkę masła utrzeć na puch. Dodać masę i zmiksować.
Wiórki kokosowe przesmażyć z cukrem i łyżką masła. Przełożyć do naczynia i wystudzić.
Składanie ciasta: biszkopt- dżem z czarnej porzeczki- połowa masy kokosowej-biszkopt- druga połowa masy-przesmażone wiórki kokosowe.