Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5503
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5503
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Składniki
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać aż piana będzie szklista. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Kajzerki namoczyć w szklance mleka. Gdy dobrze namoknie rozdrobnić widelcem i dodać wiórki kokosowe. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masę kokosowo białkową i ugotować gęstą masę. Wystudzić.
Kostkę masła utrzeć na puch. Dodać masę i zmiksować.
Wiórki kokosowe przesmażyć z cukrem i łyżką masła. Przełożyć do naczynia i wystudzić.
Składanie ciasta: biszkopt- dżem z czarnej porzeczki- połowa masy kokosowej-biszkopt- druga połowa masy-przesmażone wiórki kokosowe.