Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto ucierane z kakao i brzoskwiniami. Ciasto jest bardzo smaczne i szybko ginie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1613
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232026
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1613
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232026
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Brzoskwinie odcedzić na sitku z nadmiaru zalewy. Obie mąki wymieszać z proszkiem, jedną łyżką mąki posypać odcedzone brzoskwinie. Jajka zmiksować z cukrami. Partiami dodawać mąkę i pod koniec olej. Do oddzielnej miski odlać ok. 1/2 ciasta i wymieszać z kakao. Naprzemiennie wylewać po środku tortownicy białe i ciemne ciasto. Ułożyć cząstki brzoskwiń i wepchnąć je do środka. Piec w 180 C ok. 60 minut, do suchego patyczka.