Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto ucierane z kakao i brzoskwiniami. Ciasto jest bardzo smaczne i szybko ginie.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2927
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1083
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2927
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1083
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Brzoskwinie odcedzić na sitku z nadmiaru zalewy. Obie mąki wymieszać z proszkiem, jedną łyżką mąki posypać odcedzone brzoskwinie. Jajka zmiksować z cukrami. Partiami dodawać mąkę i pod koniec olej. Do oddzielnej miski odlać ok. 1/2 ciasta i wymieszać z kakao. Naprzemiennie wylewać po środku tortownicy białe i ciemne ciasto. Ułożyć cząstki brzoskwiń i wepchnąć je do środka. Piec w 180 C ok. 60 minut, do suchego patyczka.