Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo znane szpinakowe ciasto,na które jest mnóstwo przepisów w internecie więc postanowiłam dodać również i swoje wykonanie skoro od czasu do czasu je robię i bardzo nam smakuje :)
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 255
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 177
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 255
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 177
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Składniki
Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody. Jajka ubić z cukrem na białą i gęstą masę a następnie nie przerywając ubijania cienką stróżką wlewać olej. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować krótko na najniższych obrotach do połączenia składników. * Do ciasta dodać szpinak i delikatnie połączyć mieszając łyżką. * Ja przed dodaniem szpinaku do masy blenduję go z paroma łyżkami masy jajecznej (jeszcze przed dodaniem mąki) wtedy kolor ciasta jest bardziej intensywny. Ciasto wylać do formy (u mnie 21 cm) i piec ok 60 min w temp 180 st do suchego patyczka.
Po wystudzeniu ciasto przeciąć na dwa blaty.Jeden odłożyć a drugi pokruszyć. Śmietankę ubić z cukrem pudrem,dodać serek mascarpone i ubijając połączyć razem. Na jeden z blatów nałożyć masę a następnie przykryć pokruszonym ciastem i posypać pestkami granatu. Smacznego :)