Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 2616
Dodano: 23.08.2015
Odsłon: 17214
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy pierwszą warstwę z herbatników kakaowych. Podgrzewamy masę krówkową i ciepłą wylewamy na herbatniki, równo smarując. Na masę krówkową układamy krakersy.
Drobno kroimy 3 podwójne batony lion. W naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę 30% z cukrem pudrem. Następnie powoli dodajemy ją do serków mascarpone. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy pokrojone batony i mieszamy szpatułką. Tak przygotowaną masę wykładamy na krakersy i na górze układamy jeszcze jedną warstwę kakaowych herbatników.
Kroimy pozostałe batony. W wysokim naczyniu ubijamy 500 ml śmietanki 36% i dodajemy cukier puder. Wykładamy na herbatniki i wierzch posypujemy pokrojonymi batonami. Ciasto należy zostawić na całą noc w lodówce.
SMACZNEGO!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mati1 23 października 2015Zgłoś do usunięcia
mniam wygląda apetycznie,na pewno wypróbuję,i zabrałam do mojej ksiązki3 Kto głosował? | Odpowiedz