Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość proste do zrobienia ciasto a zachwyci smakiem i wyglądem.
Pyszne bezglutenowe ciasto z truskawkami , ciasto bez jajek na mące kukurydzi...
Odsłon: 428
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 7907
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 43
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 147
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 89
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 72
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 7907
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 43
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 147
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 89
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 72
Składniki
Blaszka 26 X 30 cm. Poncz. Robimy niezbyt mocną herbatę, dodajemy do smaku sok z cytryny i aromat, studzimy. Białka w temperaturze pokojowej ubijamy prawie na sztywno. Stopniowo po łyżce dodajemy cukier, i dalej ubijamy. Na koniec stopniowo dodajemy żółtka i krótko mieszamy tylko do połączenia się składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy mak. Stopniowo dosypujemy mieszankę do jajek, mieszając delikatnie łyżką od spodu. Na blaszkę wyłożoną papierem, wylewamy ciasto. Pieczemy 30-35 minut w 160 C do suchego patyczka. Po ostudzeniu ciasto kroimy na trzy części. Każdą lekko nasączamy ponczem. Można też upiec 3 osobne blaty. Galaretkę rozpuszczamy w 2/3 szklance wody. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy prawie na sztywno. Zimną i lekko tężejącą galaretkę stopniowo wlewamy do śmietany i miksujemy. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Biszkopty przekładamy masą śmietanową. Ciasto wstawiamy do lodówki aż całkowicie stężeje. Wierzch polewamy rozpuszczoną, schłodzoną czekoladą i posypujemy płatkami migdałowymi.
Przepisy Desery
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Desery
Bananowy deser
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 90
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Idealna słodkość na wielkanocny stół. Gniazda bezowe wypełnione pysznym kreme...
Odsłon: 90