Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto delikatne i wyśmienite w smaku, mój mąż nie mógł się nim najeść cały czas powtarzając biorąc kolejny kawałek, że jeszcze nie wyczuł dokładnie jego smaku . Przepis na ciasto pochodzi z gazety "Domowe Ciasta" .
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 195
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 362
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 195
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 362
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Do ubitych białek stopniowo dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i obsypana mąką dużą blaszkę. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 40 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do ostygnięcia.
Gotujemy szklankę mleka, a w pozostałym mleku mieszamy mąkę, żółtka oraz wiórki kokosowe. Gotowy płyn wlewamy na wrzące mleko i gotujemy budyń. Budyń po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia.
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Do utartej margaryny dodajemy stopniowo ostudzony budyń kokosowy. Upieczone i przestudzone ciasto przekrawamy wzdłuż. Na jeden płat ciasta wykładamy masę budyniowo-kokosową, wyrównujemy. Masę przykrywamy drugim płatem ciasta.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozpuszczoną mieszamy z margaryną. Polewą oblewamy wierzch ciasta oraz posypujemy je obficie wiórkami kokosowymi. Smacznego !!!