Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Składniki
Drobno posiekaj masło, dodaj żółtka, śmietanę, cukier puder, skórkę z cytryny, mąkę i dokładnie wymieszaj. Galaretkę rozpuścić w wodzie (zgodnie z instrukcją na saszetce). Ciasto przełożyć do foremki z bokami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Gdy upieczony placek ostygnie, połóż na nim połówki mandarynek, polej ugotowaną galaretką i odstaw w chłodne miejsce, aby galaretka zastygła. Udekoruj, jak chcesz.