Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko i smacznego do popołudniowej kawy
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 127
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 127
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
W jednej misce mieszamy produkty sypkie które przesiewamy przez sito ( mąką , sól , proszek do pieczenia ) . W drugiej misce wymieszać do połączenia się składników produkty mokre plus cukier ( jajko , olej , syrop z mandarynek , mleko i aromat pomarańczowy ) .
Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki lub rózgi kuchennej do połączenia się składników .
Do odsączonych z syropu mandarynek dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( tak by mandarynki były opruszone w mące ) .
Gotowe ciasto przelewany do wyścielonej papierem do pieczenia formy . Na dno nalewamy odrobine ciasta później układamy kilka mandarynek następnie nalewamy resztę ciasta i układamy resztę mandarynek które delikatnie dociskamy w ciasto . Gotowe ciasto pieczemy w 170 °C przez około 50 do 60 minut ( do tak zwanego suchego patyczka ) . Po upieczeniu wyjmujemy od razu z piekarnika i pozostawiany do wystygnięcia .
Wystudzone ciasto wycinamy z formy i polewamy lukrem . Wodę wlewamy do miski i dosypujemy cukier puder i ucieramy do momentu uzyskania kosystencji "gęstej śmietany " następnie polewamy starannie ciasto . Ciasto możemy posypać posypka do ciast .