Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne, tanie, proste i szybkie-cóż chcieć więcej-dziś w roli głównej ciasto marchewkowe
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 226
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 101
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 482
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 226
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 101
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 482
Składniki
Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy z olejem i rozkłóconymi jajkami. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawami, skórką pomarańczową oraz cukrem. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewany do 180 st. C. Formę do pieczenia (20 x 30 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy marchewkową masę. Pieczemy 45 min. Po tym czasie zostawiamy cisto w wyłączonym piekarniku jeszcze przez 10 min. Po wystudzeniu oprószamy cukrem.