Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne, tanie, proste i szybkie-cóż chcieć więcej-dziś w roli głównej ciasto marchewkowe
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1526
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1526
Składniki
Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy z olejem i rozkłóconymi jajkami. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawami, skórką pomarańczową oraz cukrem. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewany do 180 st. C. Formę do pieczenia (20 x 30 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy marchewkową masę. Pieczemy 45 min. Po tym czasie zostawiamy cisto w wyłączonym piekarniku jeszcze przez 10 min. Po wystudzeniu oprószamy cukrem.