Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciasto marchewkowe z budyniem
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3016
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3016
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem na jasną puszystą masę. Cienką strużką wlewamy olej stale miksując. Przyprawy, proszek do pieczenia, sodę mieszamy z mlekiem i dodajemy do ubitych jajek. Marchew obieramy, ścieramy na drobne wiórki, odsączamy. Orzechy drobno siekamy. Wszystko ze sobą łączymy, mieszamy ręcznie. Pieczemy przez 70 minut w temperaturze 160°C.
Budyń Sok marchewkowy Budyń waniliowy 20 g Sok z cytryny parę kropki Wszystko razem mieszamy i gotujemy.