Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1170
Dodano: 19.07.2010
Odsłon: 46162
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Jajka ucieramy z cukrem, np. mikserem. Następnie porcjami dodajemy mąkę, cynamon i pozostałe sypkie składniki, cały czas ucierając. Dalej dodajemy porcjami olej mieszając łyżką drewnianą. Nastepnie bakalie i marchewkę.
Pieczemy 45 minut w 200 stop. C. ( Ja piekłam w termoobiegu 170 około 35 minut). Posypujemy po wierzchu cukrem pudrem. Użyłam cukru pudru waniliowego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

nn13 23 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
A na jaką dużą blaszkę jest to ciasto?12 Kto głosował? | Odpowiedz

Taurri 28 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
upieklam dzis, dzieci zachwycone , wyszlo przepyszne 5 z plusem:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

albina 04 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
ja to ciasto marchewkowe nie całkowicie ostudzone polewam polewąSkładniki polewy: 100 gram margaryny , 1 szkl.cukru pudru, 2 łyżeczki xukru waniliowego, 100gram serka topionego śmietankowego Hochland.
Margarynę rozpuszczam dodaję cukier puder i cukier waniliowy oraz serek.Mieszam aż wszystko połączy się w całość.
Wylewam masę na jeszcze ciepłe ciasto i posypuję wiórkami kokosowymt.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Ja to ciasto piekę już jakiś czas według przepisu mamykacperka jest pyszne zawsze się udaje wrzucam najczęściej rodzynki kawałki czekolady gorzkiej:-))Na 54 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 05 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Już od jakiegoś czasu zabierałam się za to ciacho... Ciekawa byłam jak smakuje i jestem bardzo miło zaskoczona. Jest pyszne i super puszyste. Zrobiłam z orzechami włoskimi i uważam,że świetnie do tego ciasta pasują. Jedyna zmiana to to, że polałem je po wierzchu polewą czekoladową, ale zarówno z nią jak i bez niej ciacho godne polecenia :) Pozdrawiam i wielkie dzięki za super przepis :)3 Kto głosował? | Odpowiedz