Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam takie ciasto i w dodatku sama je zrobiłam :) Przepis z gazety codziennej, autorka napisała, że każdemu się udaje.... myślę, że to prawda.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem, np. mikserem. Następnie porcjami dodajemy mąkę, cynamon i pozostałe sypkie składniki, cały czas ucierając. Dalej dodajemy porcjami olej mieszając łyżką drewnianą. Nastepnie bakalie i marchewkę.
Pieczemy 45 minut w 200 stop. C. ( Ja piekłam w termoobiegu 170 około 35 minut). Posypujemy po wierzchu cukrem pudrem. Użyłam cukru pudru waniliowego.