Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam przepis na szybkie i smaczne ciasto marchewkowe, idealne na dodatek do popołudniowej kawy czy przekąskę do pracy. Dość długo utrzymuje świeżość.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 142
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 207
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9232
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 142
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 207
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9232
Składniki
Jajka ubijamy/ ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę ( ja w robocie kuchennym ), a następnie dolewamy porcjami olej i mieszamy Dodajemy startą na średnich oczkach marchewkę oraz odmierzone wcześniej bakalie ( orzechy, kokos i rodzynki) i pokrojoną w drobne kawałki czekoladę. Wszystko mieszamy Do masy dodajemy przesianą mąkę ( oba rodzaje ) połączoną wcześniej z kakao, proszkiem, sodą, cynamonem i solą. Dokładnie mieszamy Formę ( ja użyłam tortownicy o średnicy 23 cm ) smarujemy tłuszczem, obsypujemy tartą bułką i wlewamy do niej ciasto Pieczemy w 190 stopniach ok 60 - 70 minut do suchego patyczka Studzimy, a następnie obsypujemy cukrem pudrem