Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25395
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2496
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1270
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25395
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2496
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1270
Składniki
Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem, cynamonem na puszystą masę. Podczas miksowania dodajemy olej i mleko, miksujemy na jednolitą masę. Do zmiksowanej masy dodajemy przesianą, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą mąkę i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy 40-50 minut w 160 stopniach Celsjusza, do suchego patyczka.
Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy ser mascarpone i ponownie miksujemy. Wykończenie: Upieczone ciasto studzimy, ostudzone kroimy na 2 plastry. Plaster dolny smarujemy kremem, nakrywamy go drugim plastrem, lekko dociskamy. Górę ciasta posypujemy cukrem pudrem, kroimy na 12 porcji. Smacznego !!!