Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12422
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12422
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Składniki
Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem, cynamonem na puszystą masę. Podczas miksowania dodajemy olej i mleko, miksujemy na jednolitą masę. Do zmiksowanej masy dodajemy przesianą, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą mąkę i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy 40-50 minut w 160 stopniach Celsjusza, do suchego patyczka.
Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy ser mascarpone i ponownie miksujemy. Wykończenie: Upieczone ciasto studzimy, ostudzone kroimy na 2 plastry. Plaster dolny smarujemy kremem, nakrywamy go drugim plastrem, lekko dociskamy. Górę ciasta posypujemy cukrem pudrem, kroimy na 12 porcji. Smacznego !!!