Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto z dodatkiem marchewki. Do tego prosty krem mascarpone i mamy całkiem fajne połączenie. Na wierzch kremu ułożyłam odciętą i pokruszoną górę ciasta. Dzięki temu ciasto ma równą powierzchnię, a przy okazji ładnie wygląda.
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 276
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1526
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 127
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1889
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 176
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 276
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1526
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 127
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1889
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 176
Składniki
Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie wlać olej i miksować na mniejszych obrotach. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować na niskich obrotach do połączenia składników. Na koniec dodać utartą marchewkę i wymieszać łyżką, lub mikserem na najniższych obrotach. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni 45 minut. Czas pieczenia może się różnić. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone.
Gotowe ciasto zostawić do wystudzenia. Kiedy ciasto wystygnie, odciąć delikatnie górną część, a następnie ją pokruszyć . Teraz możemy przygotować krem. Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i miksować, aż składniki się połączą i powstanie gęsty krem. Krem mascarpone wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać powierzchnię. Na krem wyłożyć wcześniej przygotowane okruszki ciasta. Lekko docisnąć. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.