Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto z dodatkiem marchewki. Do tego prosty krem mascarpone i mamy całkiem fajne połączenie. Na wierzch kremu ułożyłam odciętą i pokruszoną górę ciasta. Dzięki temu ciasto ma równą powierzchnię, a przy okazji ładnie wygląda.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1529
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1400
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 289
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1529
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1400
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 289
Składniki
Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie wlać olej i miksować na mniejszych obrotach. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować na niskich obrotach do połączenia składników. Na koniec dodać utartą marchewkę i wymieszać łyżką, lub mikserem na najniższych obrotach. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni 45 minut. Czas pieczenia może się różnić. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone.
Gotowe ciasto zostawić do wystudzenia. Kiedy ciasto wystygnie, odciąć delikatnie górną część, a następnie ją pokruszyć . Teraz możemy przygotować krem. Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i miksować, aż składniki się połączą i powstanie gęsty krem. Krem mascarpone wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać powierzchnię. Na krem wyłożyć wcześniej przygotowane okruszki ciasta. Lekko docisnąć. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.