Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Stopniowo dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Na końcu dodać startą marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki ( 36x24) i piec 40 min. Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić kaszę mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotujemy, aż do zgęstnienia cały czas mieszając. Ostudzić.
Margarynę utrzeć na puch, dodawać stopniowo masę i ucierać razem. Masą przełożyć ciasto.
Do miski wsypać cukier, wlać wodę i ucierać do uzyskania gładkiej masy. Polać ciasto.