Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Stopniowo dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Na końcu dodać startą marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki ( 36x24) i piec 40 min. Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić kaszę mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotujemy, aż do zgęstnienia cały czas mieszając. Ostudzić.
Margarynę utrzeć na puch, dodawać stopniowo masę i ucierać razem. Masą przełożyć ciasto.
Do miski wsypać cukier, wlać wodę i ucierać do uzyskania gładkiej masy. Polać ciasto.