Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami i miodowym kremem z nerkowców. Bardzo polecam ten przepis na ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi. Dzięki dodatkowi orzechów ciasto marchewkowe nabiera niezwykłej wyrazistości i wspaniałego wysyblimowanego smaku.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54050
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 428
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5211
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54050
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 428
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5211
Składniki
Utrzeć cukier z olejem kokosowym, dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać, dodać posiekane orzechy i startą marchew i znowu wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie całość wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut. Śmietankę ubić z maskarpone, dodać miód, zmielone nerkowce i wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Przełożyć kremem i udekorować połówkami orzechów.