Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami i miodowym kremem z nerkowców. Bardzo polecam ten przepis na ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi. Dzięki dodatkowi orzechów ciasto marchewkowe nabiera niezwykłej wyrazistości i wspaniałego wysyblimowanego smaku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1461
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1650
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1461
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1650
Składniki
Utrzeć cukier z olejem kokosowym, dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać, dodać posiekane orzechy i startą marchew i znowu wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie całość wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut. Śmietankę ubić z maskarpone, dodać miód, zmielone nerkowce i wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Przełożyć kremem i udekorować połówkami orzechów.