Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami i miodowym kremem z nerkowców. Bardzo polecam ten przepis na ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi. Dzięki dodatkowi orzechów ciasto marchewkowe nabiera niezwykłej wyrazistości i wspaniałego wysyblimowanego smaku.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1019
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1019
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Utrzeć cukier z olejem kokosowym, dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać, dodać posiekane orzechy i startą marchew i znowu wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie całość wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut. Śmietankę ubić z maskarpone, dodać miód, zmielone nerkowce i wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Przełożyć kremem i udekorować połówkami orzechów.