Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami i miodowym kremem z nerkowców. Bardzo polecam ten przepis na ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi. Dzięki dodatkowi orzechów ciasto marchewkowe nabiera niezwykłej wyrazistości i wspaniałego wysyblimowanego smaku.
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 333
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2961
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 96
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 52
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 68
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 333
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2961
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 96
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 52
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 68
Składniki
Utrzeć cukier z olejem kokosowym, dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać, dodać posiekane orzechy i startą marchew i znowu wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie całość wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut. Śmietankę ubić z maskarpone, dodać miód, zmielone nerkowce i wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Przełożyć kremem i udekorować połówkami orzechów.