Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie w wykonaniu i smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16223
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6534
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16223
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6534
Składniki
Mąkę przesiać do miski z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać łyżką. Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po całkowitym wystudzeniu polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Uwaga! Można pominąć cukier. Ciasto i tak będzie słodkie dzięki marchewce. Jeszcze jedno: marchewkę starłam na dużych oczkach tarki.