Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszych, zabieganych czasach bardzo modne stały się szybkie ciasta bez pieczenia. Są pyszne, ale – ze względu na prostotę i krótki czas przygotowania – zwykle trudno nazwać je finezyjnymi. Do wyjątków należy ciasto Marzenka – waniliowo-malinowy sernik na zimno, który jest tak efektowny, że można przygotować go nie tylko na podwieczorek, ale i na wielkie święto.
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Odsłon: 38929
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 114
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1069
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 396
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28033
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 57
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 114
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1069
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 396
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28033
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 57
Składniki
Zmiel ciasteczka w malakserze. Wymieszaj z masłem na jednolitą masę. Wyłóż nią spód tortownicy o średnicy 22 cm. Wstaw ją do lodówki na około godzinę.
Zalej żelatynę niewielką ilością zimnej wody i odstaw na 10 minut do napęcznienia.
Przygotuj dwie stalowe miski. Do jednej przełóż serek waniliowy. W drugiej zblenduj jogurt z malinami. Dosłodź go do smaku.
Rozpuść żelatynę w kąpieli wodnej. Uważaj, by nie podgrzać jej zbyt mocno, bo straci swoje właściwości żelujące. Podziel ją na pół. Jedną część połącz z 3 łyżkami serka, a do drugą – z 3 łyżkami jogurtu z malinami. Dodaj tak przygotowaną żelatynę do każdej z misek. Wymieszaj dokładnie. Poczekaj, aż obie masy zaczną tężeć.
Wyjmij z lodówki tortownicę. Na spód wylej 3 łyżki masy waniliowej, a następnie – na jej środek – 3 łyżki masy malinowej. Wylewaj w ten sposób obie masy naprzemiennie, do ich wyczerpania. Jeśli w międzyczasie któraś zbyt mocno stężeje, umieść miskę w kąpieli wodnej i podgrzej nieco masę, cały czas mieszając.
Wstaw ciasto Marzenka do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Przechowuj w warunkach chłodniczych.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Dukaty anyżowo-pomarańczowe - Dukaty Sambuca
Desery
Ciastka kokosanki " Tygryski "
Ciasto na Walentynki
Ciasto walentynkowe serduszko to delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakao...
Odsłon: 68
Ciasto na Walentynki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 1667