Do góry

Desery Przepis na:

ciasto maślane

ciasto maślane

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 851

Dodano:

Odsłon: 7956

przepyszny maślany posmak ,bez jajek

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części. jedną częścią ciasta wyłożyć blachę, drugą część ciasta wstawić do zamrażalnika na 30 minut. podpiec pierwszą część w 180 st.c na delikatny złoty kolor przez około 10-minut. po ostygnięciu wyłożyć dżemem i starkować pozostałą zamrożoną część ciasta. piec około 20 minut na bardziej zlotawy kolor. po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem. smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń