Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Porzeczki umyć i osuszyć. Masło roztopić i wystudzić. Połączyć w jednym naczyniu maślankę,jajka i masło a w drugim przesianą mąkę z sodą,cukry i mak a następnie dodać porzeczki i delikatnie wymieszać. Obie masy połączyć dokładnie krótko i delikatnie mieszając. Zrobić kruszonkę : połączyć składniki na kruszonkę rozcierając palcami do uzyskania struktury grudek. Ciasto przełożyć na blachę i posypać przygotowaną kruszonką. Piec w temp 180 st ok 40 min do tzw "suchego patyczka" Smacznego :)