Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Za oknem upał więc i nie ma się ochoty na wypieki. Takie ciacho przygotujemy w dosłownie 15 minut i mocno schłodzone ochłodzi troszkę nas w te upalne dni. Przy tym cieście nie liczymy kalorii, niestety jest mega kaloryczne, ale raz na jakiś czas myślę, że możemy pozwolić sobie na kawałek takiego ciacha.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10563
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4610
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424495
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10563
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4610
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424495
Składniki
Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i wystarczy chwila aby je wykonać. Śmietanę 30 % wlewamy do misy miksera i ubijamy na gęsty krem. Następnie dodajemy cukier i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Cukru dodajemy 3-4 łyżki w zależności od stopnia słodkości jakie lubimy. Następnie dodajemy serek mascarpone oraz śmietan fixy, całość mieszamy do połączenia się składników. Na blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papier do pieczenia, aby ciasto lepiej wyjęło się z blaszki. Następnie wykładamy wafelki gofrowe. Możemy użyć dowolnych wafelków. Następnie wykładamy połowę masy śmietankowej. Kolejno wykładamy masę krówkową. Masę najlepiej jest wyjąć wcześniej aby była miękka lub podgrzać w rondelku. Na masę krówkową wykładamy pozostałą część masy śmietankowej. Całość polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą z orzechami. Ciasto chowamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto powinno być porządnie schłodzone wtedy smakuje najlepiej