Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Za oknem upał więc i nie ma się ochoty na wypieki. Takie ciacho przygotujemy w dosłownie 15 minut i mocno schłodzone ochłodzi troszkę nas w te upalne dni. Przy tym cieście nie liczymy kalorii, niestety jest mega kaloryczne, ale raz na jakiś czas myślę, że możemy pozwolić sobie na kawałek takiego ciacha.
Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i wystarczy chwila aby je wykonać.
Śmietanę 30 % wlewamy do misy miksera i ubijamy na gęsty krem. Następnie dodajemy cukier i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Cukru dodajemy 3-4 łyżki w zależności od stopnia słodkości jakie lubimy.
Następnie dodajemy serek mascarpone oraz śmietan fixy, całość mieszamy do połączenia się składników.
Na blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papier do pieczenia, aby ciasto lepiej wyjęło się z blaszki.
Następnie wykładamy wafelki gofrowe. Możemy użyć dowolnych wafelków. Następnie wykładamy połowę masy śmietankowej.
Kolejno wykładamy masę krówkową. Masę najlepiej jest wyjąć wcześniej aby była miękka lub podgrzać w rondelku.
Na masę krówkową wykładamy pozostałą część masy śmietankowej.
Całość polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą z orzechami.
Ciasto chowamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto powinno być porządnie schłodzone wtedy smakuje najlepiej
Gnocchi to wloska wersja polskich kopytek, ja proponuje dla tych ktorzy lubia...
Odsłon: 5108
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 7
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 2602
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 7
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 2602
Składniki
Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i wystarczy chwila aby je wykonać. Śmietanę 30 % wlewamy do misy miksera i ubijamy na gęsty krem. Następnie dodajemy cukier i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Cukru dodajemy 3-4 łyżki w zależności od stopnia słodkości jakie lubimy. Następnie dodajemy serek mascarpone oraz śmietan fixy, całość mieszamy do połączenia się składników. Na blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papier do pieczenia, aby ciasto lepiej wyjęło się z blaszki. Następnie wykładamy wafelki gofrowe. Możemy użyć dowolnych wafelków. Następnie wykładamy połowę masy śmietankowej. Kolejno wykładamy masę krówkową. Masę najlepiej jest wyjąć wcześniej aby była miękka lub podgrzać w rondelku. Na masę krówkową wykładamy pozostałą część masy śmietankowej. Całość polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą z orzechami. Ciasto chowamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto powinno być porządnie schłodzone wtedy smakuje najlepiej
Przepisy Desery
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 18
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 118