Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 303
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 388
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 245
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 303
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 388
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 245
Składniki
Cukier utrzeć z żółtkami dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z wodą oraz olejem. Ciasto dobrze wymieszać. Podzielić na 2 równe części dodając do jednej 2 łyżki mąki do drugiej 2 łyżki kakao. Ciasto wlać na 2 równe blaszki i upiec. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, ciasto pokroić na równe kawałki.
Budyń ugotować i ostudzić. Masło utrzeć z margaryną dodając cukier i po łyżce budyniu, na koniec ucierania dodać alkohol. Krem wymieszać i przekładać nim na przemian kawałki ciasta - jasne, ciemne, jasne itd. Łączyć je w podłużne ciasto.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą.
Ciasto po zrobieniu kroić ukośnie, na 3 cm kawałki.