Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164686
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 321
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 76
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164686
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 321
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 76
Składniki
Cukier utrzeć z żółtkami dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z wodą oraz olejem. Ciasto dobrze wymieszać. Podzielić na 2 równe części dodając do jednej 2 łyżki mąki do drugiej 2 łyżki kakao. Ciasto wlać na 2 równe blaszki i upiec. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, ciasto pokroić na równe kawałki.
Budyń ugotować i ostudzić. Masło utrzeć z margaryną dodając cukier i po łyżce budyniu, na koniec ucierania dodać alkohol. Krem wymieszać i przekładać nim na przemian kawałki ciasta - jasne, ciemne, jasne itd. Łączyć je w podłużne ciasto.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą.
Ciasto po zrobieniu kroić ukośnie, na 3 cm kawałki.