Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7001
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30537
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29265
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7001
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30537
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29265
Składniki
Cukier utrzeć z żółtkami dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z wodą oraz olejem. Ciasto dobrze wymieszać. Podzielić na 2 równe części dodając do jednej 2 łyżki mąki do drugiej 2 łyżki kakao. Ciasto wlać na 2 równe blaszki i upiec. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, ciasto pokroić na równe kawałki.
Budyń ugotować i ostudzić. Masło utrzeć z margaryną dodając cukier i po łyżce budyniu, na koniec ucierania dodać alkohol. Krem wymieszać i przekładać nim na przemian kawałki ciasta - jasne, ciemne, jasne itd. Łączyć je w podłużne ciasto.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą.
Ciasto po zrobieniu kroić ukośnie, na 3 cm kawałki.