Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla niecierpliwych. Dobrze smakuje i tak też wygląda.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Składniki
Serek powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty i po łyżce dodajemy serek. Blaszka 33 X 10 cm. Stawiamy blaszkę pionowo, układamy kakaowy herbatnik i łyżeczkę jasnego kremu. Jasny herbatnik smarujemy nutellą i układamy na kremie nutellą do góry. Cały cykl powtarzamy : ciemny herbatnik, jasny krem, jasny herbatnik z nutellą. Pozostałym kremem smarujemy wierzch ciasta, posypujemy zmielonymi pestkami dyni. Ciasto pozostawiamy około godziny w temperaturze pokojowej , gdy lekko zmięknie, odstawiamy do lodówki do stężenia. Potem ciasto kroimy pod skosem.