Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste, szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Ciasto składa się z dwóch warstw masy, pierwsza to masa budyniowa z dodatkiem pysznych cukierków Michałek, druga masa to kakaowa na bazie śmietany a to wszystko posypane pokruszonymi cukierkami.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21373
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21373
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
1. Herbatniki moczymy w połowie szklanki mleka i układamy na dnie formy. Następnie smarujemy masą krówkową.
2. Dwie szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki mleka rozrabiamy budynie z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, ciągle mieszając aż powstanie nam gęsta konsystencja. Budyń studzimy. 3. Margaryny miksujemy i stopniowo dodajemy budyń. Cukierki drobno kroimy i łączymy z masą. Masę wykładamy na masę krówkową i ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku.
4. Ciastka smarujemy dżem porzeczkowym.
5. Przygotowujemy masę kakaową, śmietany miksujemy razem ze śnieżką, dodajemy namoczoną w małej ilości wody żelatynę i kakao. 6. Masę kakaową wykładamy na dżem i posypujemy startymi na tarce o dużych oczkach cukierkami Michałek. 7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
8. Ciasto gotowe. 9. Smacznego