Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie ciasto łyżką mieszane a takie smaczne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1240
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1002
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1240
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1002
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Listki mięty płuczemy, osuszamy i rozdrabniamy w malakserze lub drobno siekamy i rozcieramy w moździerzu. Suche składniki. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Mokre składniki. Jajka roztrzepujemy łyżką z cukrem, olejem, mlekiem i powidłami. W trzech partiach dosypujemy suche składniki i mieszamy , tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy miętę, ew. sok z cytryny, mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 180 C przez 40-50 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i domowym dżemem.