Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie ciasto łyżką mieszane a takie smaczne.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3642
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1238
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3642
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1238
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Listki mięty płuczemy, osuszamy i rozdrabniamy w malakserze lub drobno siekamy i rozcieramy w moździerzu. Suche składniki. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Mokre składniki. Jajka roztrzepujemy łyżką z cukrem, olejem, mlekiem i powidłami. W trzech partiach dosypujemy suche składniki i mieszamy , tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy miętę, ew. sok z cytryny, mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 180 C przez 40-50 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i domowym dżemem.