Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie ciasto łyżką mieszane a takie smaczne.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10027
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1792
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 674
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3889
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10027
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1792
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 674
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3889
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Listki mięty płuczemy, osuszamy i rozdrabniamy w malakserze lub drobno siekamy i rozcieramy w moździerzu. Suche składniki. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Mokre składniki. Jajka roztrzepujemy łyżką z cukrem, olejem, mlekiem i powidłami. W trzech partiach dosypujemy suche składniki i mieszamy , tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy miętę, ew. sok z cytryny, mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 180 C przez 40-50 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i domowym dżemem.