Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie ciasto łyżką mieszane a takie smaczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7783
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2940
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7783
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2940
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Listki mięty płuczemy, osuszamy i rozdrabniamy w malakserze lub drobno siekamy i rozcieramy w moździerzu. Suche składniki. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Mokre składniki. Jajka roztrzepujemy łyżką z cukrem, olejem, mlekiem i powidłami. W trzech partiach dosypujemy suche składniki i mieszamy , tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy miętę, ew. sok z cytryny, mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 180 C przez 40-50 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i domowym dżemem.