Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie ciasto łyżką mieszane a takie smaczne.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 576
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 967
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1950
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 576
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 967
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1950
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Listki mięty płuczemy, osuszamy i rozdrabniamy w malakserze lub drobno siekamy i rozcieramy w moździerzu. Suche składniki. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Mokre składniki. Jajka roztrzepujemy łyżką z cukrem, olejem, mlekiem i powidłami. W trzech partiach dosypujemy suche składniki i mieszamy , tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy miętę, ew. sok z cytryny, mieszamy i przekładamy do blaszki. Pieczemy w 180 C przez 40-50 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i domowym dżemem.