Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste do wykonania, wilgotne i miękkie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14661
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14661
Składniki
Zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem lub palcami. Włożyć do lodówki na czas robienia ciasta.
Mleko wymieszać z olejem i jajkiem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i mielone migdały, wymieszać do połączenia składników.
Formę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, a następnie na wierzch jagody. Posypać kruszonką.
Piec przez około 45-50 minut w temperaturze 175 stopni.
Cukier puder wymieszać z sokiem i skórką z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto.