Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto miodowe z brzoskwiniami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Składniki
Rodzynki namocz w rumie i odstaw na około godziny do nasiąknięcia. Miękkie masło utrzyj z połową cukru i żółtkami na masę.
Z białek oraz reszty cukru ubij sztywną pianę i na zmianę z przesianą mąką oraz proszkiem do pieczenia dodaj do piany z żółtek.
Ciasto rozsmaruj w formie z wyższym brzegiem, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką krupczatką.
Brzoskwinie umyj, osusz i usuń z nich pestki. Przekrój owoce na połówki i poukładaj je na powierzchni ciasta. Rodzynki wyjmij z rumu, odsącz i wymieszaj z miodem. Wypełnij nimi środek każdej brzoskwini.
Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 180° C przez średnio 40 minut. Po upieczeniu schłódź je trochę w formie, a następnie wyjmij na kratkę metalową i schłódź zupełnie.
Dopiero potem pokrój ciasto w kwadraty. Czas przygotowania: ok. 70 minut Cena porcji: ok. 3 zł Kalorie: porcja 315 kcal
Lubisz smak orzechów? Mogą być laskowe, włoskie. Pokrój je bardzo drobno i dodaj do ciasta, zanim wstawisz je do pieca.Źródło: Na żywo