Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z miodem i jabłkami zapraszam po przepis
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2003
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 404
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 458
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 790
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2003
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 404
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 458
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 790
Składniki
Ciasto ;do miski daje mąkę z sodą wbijam jajko dodaje margarynę cukier ,miód zagniatam ciasto dziele na 2 równe części z których piekę 2 placki .Ciasto piekę ok 30 minut na środkowej polce bez termo obiegu w 200 stopniach ,.upieczone placki zostawiam by ostygły.
Masa śmietanowa ; miękką margarynę lub masło ucieram z cukrem dodaje po łyżce śmietanę ucieram produkty na masę musza być w temperaturze pokojowej bo krem sie zwarzy tak przygotowany krem na czas dalszych przygotowana wstawiam do lodówki
Masa jabłkowa ;Galaretki rozpuszczam we wrzątku i czekam aż ostygną ,jabłka obieram ścieram na tarce o grubych oczkach i wrzucam do ostygniętej galaretki mieszam.
Polewa ; margarynę ,cukier mleko i kakao daje do rondelka rozpuszczam ale nie można zagotować odstawiam do ostygnięcia w tym czasie polewa zgęstnie .
Pierwszy placek upieczonego ciasta kładę na dno formy w której sie piekły placki na niego wykladam polowe masy śmietanowej wykladam na nią jabłka z galaretką na jabłka 2 cześć masy śmietanowej i przykrywam 2 plackiem delikatnie dociskam.
Gotowe ciasto polewam polewą i posypuje orzechami i wstawiam na kilka godzin do lodówki najlepiej na noc by masy związały sie a polewa całkowicie zastygła .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego