Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre wysokie ciasto, polecam! Na karnawał jak znalazł :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ciasto: Miód utrzeć z całymi jajkami, następnie wyrobić ciasto z margaryny, sody, mąki i cukru pudru i utartych żółtek. Podzielić ciasto na 4 części i upiec 4 placki w blaszkach 25/36 w 180 stopniach ( 20 minut każdy). Masa jabłkowa: Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na dużej tarce, dusimy pod przykryciem około 45 minut. Następnie dodajemy galaretkę w proszku i cukier do smaku -ściągamy z gazu. Wsypujemy cynamon. Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na jej opakowaniu, do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę wiśniową rozpuszczoną w wodzie. Przełożenie placka: Ciasto -masa jabłkowa -ciasto -masa śnieżkowa -ciasto -masa z jabłek -ciasto -polewa-wiórki kokosowe.