Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto miodowe z masą serową

Ciasto miodowe z masą serową

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2820

Dodano:

Odsłon: 4475

Proponuję ciasto miodowe, które przekładamy masą z gotowanego sera. Placki są od razu miękkie. Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.

Składniki

  • Na ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka miodu
  • 1 szklanka oleju
  • ok 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka herbaty czarnej
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki sody przyprawa do pierników
  • Masa serowa:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 20 dag margaryny
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/3 szklanki mleka
  • 1 kg białego sera
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto miodowe z masą serową

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić.Piec na blaszce wyłożonej pergaminem. powinno nam wystarczyć na 3 placki. Temperatura pieczenia 150 stopni- termoobieg ok. 15 min. każdy placek. Placki można upiec dzień wcześniej.

    Ser mielimy lub używamy gotowego z wiaderka. Dodajemy cukier,jajka,dobrze mieszamy.W garnku rozpuszczamy margarynę i wciąż mieszając dodajemy partiami ser wymieszany. Gdy masa zacznie się gotować,dodajemy rozpuszczoną mąkę i energicznie mieszamy, aż masa stanie się gęsta
    Gotową gorącą masą przekładamy placki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń