Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję ciasto miodowe, które przekładamy masą z gotowanego sera. Placki są od razu miękkie. Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić.Piec na blaszce wyłożonej pergaminem. powinno nam wystarczyć na 3 placki. Temperatura pieczenia 150 stopni- termoobieg ok. 15 min. każdy placek. Placki można upiec dzień wcześniej.
Ser mielimy lub używamy gotowego z wiaderka. Dodajemy cukier,jajka,dobrze mieszamy.W garnku rozpuszczamy margarynę i wciąż mieszając dodajemy partiami ser wymieszany. Gdy masa zacznie się gotować,dodajemy rozpuszczoną mąkę i energicznie mieszamy, aż masa stanie się gęsta
Gotową gorącą masą przekładamy placki.
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 375
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 375
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić.Piec na blaszce wyłożonej pergaminem. powinno nam wystarczyć na 3 placki. Temperatura pieczenia 150 stopni- termoobieg ok. 15 min. każdy placek. Placki można upiec dzień wcześniej. Ser mielimy lub używamy gotowego z wiaderka. Dodajemy cukier,jajka,dobrze mieszamy.W garnku rozpuszczamy margarynę i wciąż mieszając dodajemy partiami ser wymieszany. Gdy masa zacznie się gotować,dodajemy rozpuszczoną mąkę i energicznie mieszamy, aż masa stanie się gęsta Gotową gorącą masą przekładamy placki.
Przepisy Desery
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 10
Ucierane ciasto z rabarbarem
Ucierane ciasto z rabarbarem przygotujesz błyskawicznie, w dodatku wszystkie...
Odsłon: 52