Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto miodowe z orzechami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Ciasto wyrobić ze wszystkich podanych składników (mąkę dodawać małymi porcjami). Podzielić na dwie równe części. Składniki masy orzechowej (oprócz orzechów) rozpuścić i dodać orzechy. Jedną część ciasta rozwałkować i nałożyć na nią masę orzechową. Piec na pergaminie w piekarniku nagrzanym do 170* przez 15 minut. Drugą część ciasta piec samą w piekarniku nagrzanym do 170* przez 10-15 minut. W czasie pieczenia drugiej części ciasta ze wszystkich składników (oprócz masła) ugotować budyń, cały czas energicznie mieszając. Nadal gotując na małym ogniu dodać masło i delikatnie mieszając połączyć z budyniem, chwilkę ostudzić. Ciepły budyń wlać na upieczony ( drugi) placek i przykryć plackiem nr1 ( z orzechami). Ciasto odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki