Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciemny biszkopt przełożony lekkim, puszystym kremem z mleka w proszku. Doskonały smakołyk dla dzieci i dorosłych.
blacha 20 x 30 cm
Zaczynamy od biszkoptu: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno przy użyciu miksera na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy po jednym żółtku.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao i proszek do pieczenia.
Do ubitych jajek cały dodajemy olej roślinny oraz mąkę z pozostałymi składnikami. Całość powoli mieszamy do połączenia składników.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (20x 30 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika, studzimy i dzielimy na dwa równej wysokości blaty.
Zabieramy się za przygotowanie masy: miękkie masło ubijamy mikserem na puch. Mleko podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, rozpuszczamy w nim cukier i studzimy. Gotową mieszankę przelewamy do ubitego masła, wsypujemy mleko w proszku. Wszystko razem ubijamy.
Przechodzimy do przekładania ciasta: pierwszy blat ciasta nasączamy kawą rozpuszczalną, następnie wykładamy cały krem i równomiernie rozsmarowujemy go po powierzchni ciasta. Masę przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt nasączamy kawą. Gotowe ciasto możemy udekorować wiórkami czekoladowymi lub polewą.
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4144
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 97
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 143
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1780
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4144
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 97
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 143
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1780
Składniki
Zaczynamy od biszkoptu: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno przy użyciu miksera na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy po jednym żółtku.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao i proszek do pieczenia.
Do ubitych jajek cały dodajemy olej roślinny oraz mąkę z pozostałymi składnikami. Całość powoli mieszamy do połączenia składników.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (20x 30 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika, studzimy i dzielimy na dwa równej wysokości blaty.
Zabieramy się za przygotowanie masy: miękkie masło ubijamy mikserem na puch. Mleko podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, rozpuszczamy w nim cukier i studzimy. Gotową mieszankę przelewamy do ubitego masła, wsypujemy mleko w proszku. Wszystko razem ubijamy.
Przechodzimy do przekładania ciasta: pierwszy blat ciasta nasączamy kawą rozpuszczalną, następnie wykładamy cały krem i równomiernie rozsmarowujemy go po powierzchni ciasta. Masę przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt nasączamy kawą. Gotowe ciasto możemy udekorować wiórkami czekoladowymi lub polewą.
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 103
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 54