Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciemny biszkopt przełożony lekkim, puszystym kremem z mleka w proszku. Doskonały smakołyk dla dzieci i dorosłych.
blacha 20 x 30 cm
Zaczynamy od biszkoptu: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno przy użyciu miksera na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy po jednym żółtku.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao i proszek do pieczenia.
Do ubitych jajek cały dodajemy olej roślinny oraz mąkę z pozostałymi składnikami. Całość powoli mieszamy do połączenia składników.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (20x 30 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika, studzimy i dzielimy na dwa równej wysokości blaty.
Zabieramy się za przygotowanie masy: miękkie masło ubijamy mikserem na puch. Mleko podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, rozpuszczamy w nim cukier i studzimy. Gotową mieszankę przelewamy do ubitego masła, wsypujemy mleko w proszku. Wszystko razem ubijamy.
Przechodzimy do przekładania ciasta: pierwszy blat ciasta nasączamy kawą rozpuszczalną, następnie wykładamy cały krem i równomiernie rozsmarowujemy go po powierzchni ciasta. Masę przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt nasączamy kawą. Gotowe ciasto możemy udekorować wiórkami czekoladowymi lub polewą.
Smakuje zarówno małym milusińskim jak i dorosłym :-) delikatna pianka zamknię...
Odsłon: 63751
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 33
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 36
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 321
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 33
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 36
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 321
Składniki
Zaczynamy od biszkoptu: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno przy użyciu miksera na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy po jednym żółtku.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao i proszek do pieczenia.
Do ubitych jajek cały dodajemy olej roślinny oraz mąkę z pozostałymi składnikami. Całość powoli mieszamy do połączenia składników.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (20x 30 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika, studzimy i dzielimy na dwa równej wysokości blaty.
Zabieramy się za przygotowanie masy: miękkie masło ubijamy mikserem na puch. Mleko podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, rozpuszczamy w nim cukier i studzimy. Gotową mieszankę przelewamy do ubitego masła, wsypujemy mleko w proszku. Wszystko razem ubijamy.
Przechodzimy do przekładania ciasta: pierwszy blat ciasta nasączamy kawą rozpuszczalną, następnie wykładamy cały krem i równomiernie rozsmarowujemy go po powierzchni ciasta. Masę przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt nasączamy kawą. Gotowe ciasto możemy udekorować wiórkami czekoladowymi lub polewą.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 36
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 94