Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazywa się mleczne, ponieważ zrobione jest na mleku. Tak naprawdę, to poprostu murzynek.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1526
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1526
Składniki
Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować. Odstawić do wystudzenia. Kiedy przestygnie dodać powidła, mąkę, proszek, sodę i cynamon. Zmiksować i wbić jajka. Ponownie zmiksować. Tak przygotowane ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 50 minut.
Przygotować polewę. Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka. Dodać śmietanę i podgrzewać cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Wystudzone ciasto, udekorować polewą.