Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazywa się mleczne, ponieważ zrobione jest na mleku. Tak naprawdę, to poprostu murzynek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13243
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13243
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Składniki
Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować. Odstawić do wystudzenia. Kiedy przestygnie dodać powidła, mąkę, proszek, sodę i cynamon. Zmiksować i wbić jajka. Ponownie zmiksować. Tak przygotowane ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 50 minut.
Przygotować polewę. Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka. Dodać śmietanę i podgrzewać cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Wystudzone ciasto, udekorować polewą.