Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto cytrynowe, radze zrobić z podwójnej porcji bo znika w mig ;)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1857
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7402
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2912
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1857
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7402
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2912
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszytsa masę i dodajemy pozostale składniki Ucieramy. Formę wykladamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy ok 35-40 min w 160 st. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone, jesli nie czas wydłużamy.
Kiedy ciasto jest upieczone czekamy chwilkę aż nieco przestygnie robiąc w międzyczasie lukier mieszając ze sobą cukier puder i sok z cytryny.
Ciepłe ciasto nakłuwamy patyczkiem do samego dna, polewamy lukrem cytrynowym.