Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto cytrynowe, radze zrobić z podwójnej porcji bo znika w mig ;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszytsa masę i dodajemy pozostale składniki Ucieramy. Formę wykladamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy ok 35-40 min w 160 st. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone, jesli nie czas wydłużamy.
Kiedy ciasto jest upieczone czekamy chwilkę aż nieco przestygnie robiąc w międzyczasie lukier mieszając ze sobą cukier puder i sok z cytryny.
Ciepłe ciasto nakłuwamy patyczkiem do samego dna, polewamy lukrem cytrynowym.