Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto cytrynowe, radze zrobić z podwójnej porcji bo znika w mig ;)
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 65
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 80
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 119
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 65
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 80
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 119
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszytsa masę i dodajemy pozostale składniki Ucieramy. Formę wykladamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy ok 35-40 min w 160 st. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone, jesli nie czas wydłużamy.
Kiedy ciasto jest upieczone czekamy chwilkę aż nieco przestygnie robiąc w międzyczasie lukier mieszając ze sobą cukier puder i sok z cytryny.
Ciepłe ciasto nakłuwamy patyczkiem do samego dna, polewamy lukrem cytrynowym.