Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma plackami czekoladowymi. Ciasto z kremem jogurtowo-czekoladowym.Ciasto bardzo czekoladowe i pyszne.
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, rozpuścić nad parą. Ostudzić do letniego, od czasu do czasu przemieszać.Czekolady przełożyć do większej miski, dodać żółtka, połowę cukru pudru i zmiksować. Przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i dodać porcjami do ciasta. Można wkręcić mikserem na niskich obrotach. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175* ok.30 min.
Drugi placek upiec tak samo z takich samych składników.
Jeden placek ułożyć w blaszce z papierem do pieczenia. Posmarować powidłami.
Ułożyć biszkopciki.
krem-Czekolady rozpuścić w śmietance nad parą.Ostudzić i schłodzić z godzinę w lodówce.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Kawę zaparzamy i przelać do żelatyny. Schłodzić do letniego.Śmietankę czekoladową ubić z pudrem, potem z fixem. Następnie stopniowo dodawać jogurt i zmiksować. Na koniec dolewać letnią żelatynę z kawą i zmiksować ale krótko.Wyłożyć na biszkoptach.
Przykryć drugim plackiem i schłodzić.
polewa czekoladowa- W garnuszku wymieszać kakao z pudrem,dodać połamaną czekoladę i masło.Wstawić nad parę i mieszać do rozpuszczenia.Zdjąć z pary.Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i wlać do polewy, wymieszać.Ostudzić do letniego, od czasu do czasu mieszając. Dodać po łyżce śmietany i wymieszać. Posmarować górę ciasta , lecz zostawić trochę.
Przelać do buteleczki z dozownikiem. Jak polewa będzie jeszcze gęstniała to polać dodatkowo ''za nitka'' w/g własnej fantazji.
Dla fanatyków słodkiego to idealne ciasto :) Uwaga! Jest dosyć trudne do zro...
Odsłon: 32626
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 47
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 47
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 83
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 47
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 47
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 83
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, rozpuścić nad parą. Ostudzić do letniego, od czasu do czasu przemieszać.Czekolady przełożyć do większej miski, dodać żółtka, połowę cukru pudru i zmiksować. Przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i dodać porcjami do ciasta. Można wkręcić mikserem na niskich obrotach. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175* ok.30 min. Drugi placek upiec tak samo z takich samych składników.
Jeden placek ułożyć w blaszce z papierem do pieczenia. Posmarować powidłami. Ułożyć biszkopciki.
krem-Czekolady rozpuścić w śmietance nad parą.Ostudzić i schłodzić z godzinę w lodówce.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Kawę zaparzamy i przelać do żelatyny. Schłodzić do letniego.Śmietankę czekoladową ubić z pudrem, potem z fixem. Następnie stopniowo dodawać jogurt i zmiksować. Na koniec dolewać letnią żelatynę z kawą i zmiksować ale krótko.Wyłożyć na biszkoptach.
Przykryć drugim plackiem i schłodzić. polewa czekoladowa- W garnuszku wymieszać kakao z pudrem,dodać połamaną czekoladę i masło.Wstawić nad parę i mieszać do rozpuszczenia.Zdjąć z pary.Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i wlać do polewy, wymieszać.Ostudzić do letniego, od czasu do czasu mieszając. Dodać po łyżce śmietany i wymieszać. Posmarować górę ciasta , lecz zostawić trochę.
Przelać do buteleczki z dozownikiem. Jak polewa będzie jeszcze gęstniała to polać dodatkowo ''za nitka'' w/g własnej fantazji.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 66
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 60