Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto mrowisko z truskawkami zapraszam po przepis .
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
Białka jaj ubijam z odrobina soli pod koniec dodaje cukier następnie dodaje po jednym żółtko i ucieram na koniec wsypuje partiami sypkie składniki całość dokładnie mieszam .Gotowe ciasto wlewam do blaszki 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu, upieczone ciasto zostawiam do całkowitego ostudzenia .
Umyte truskawki kroje w ćwiartki ,Ostudzone ciasto dziele na na 2 blaty w dolnym wyjmuje część ze środka tworząc łódkę ,górę ciasta należy pokruszyć .
Schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru i dodaje startą na tarce czekoladę i mieszam. Wgłębienie w biszkopcie wykladam 2 łyżkami masy na nią polowa truskawek i kolejne 2 łyżki masy i pozostałe truskawki z pozostałej masy tworze cos na kształt kopczyka mrówek.
Na kopczyk z masy wykladam pokruszone ciasto i powstaje nam mrowisko i oczywiście ciasto na kilka godzin do schłodzenia do lodówki Po dokładne wykonanie zapraszam na film Smacznego .