Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe i puszyste ciasto to smak każdego dzieciństwa...;)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1752
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15226
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4677
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8976
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1752
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15226
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4677
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8976
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzewamy piekarnik na 200*C. W niewielkim garnuszku mieszamy (podgrzewamy na małym ogniu) margarynę, mleko, kakao i cukier. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. (Odstawiamy do przestygnięcia). Po ostudzeniu przekładamy masę do miski i dodajemy żółtka, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy posmarowanej margaryną i pieczemy przez 45-55 minut. (Sprawdzamy patyczkiem i odstawiamy do wystygnięcia). Dla chętnych: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy masło i śmietanę. Następnie polewamy (przestygnięte) ciasto czekoladą i rozprowadzamy nożem...Smacznego