Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe i puszyste ciasto to smak każdego dzieciństwa...;)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzewamy piekarnik na 200*C. W niewielkim garnuszku mieszamy (podgrzewamy na małym ogniu) margarynę, mleko, kakao i cukier. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. (Odstawiamy do przestygnięcia). Po ostudzeniu przekładamy masę do miski i dodajemy żółtka, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy posmarowanej margaryną i pieczemy przez 45-55 minut. (Sprawdzamy patyczkiem i odstawiamy do wystygnięcia). Dla chętnych: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy masło i śmietanę. Następnie polewamy (przestygnięte) ciasto czekoladą i rozprowadzamy nożem...Smacznego